Ugrás a tartalomhoz
Refine results
6826 hits

A kert 1918

Igali Svetozár

A kert 1919

Igali Svetozár

A kvantumkémia alapjai és alkalmazása

Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft., Veszprémi Tamás, Fehér Miklós

A könyv szisztematikus bevezetést ad a kvantumkémiába, bemutatja az alapvető kémiai fogalmak valódi fizikai hátterét. Gyakorlati példák segítségével mutatja meg a kvantumkémia sokoldalúságát, alkalmazhatóságát a molekulák szerkezetének megállapítására, spektroszkópiai tulajdonságok kiszámítására, kémiai reakciók mechanizmusának megértésére vagy a reakció termékeinek jellemzésére. Segíthet új molekulák szintézisének megtervezésében vagy egy újonnan bevezetett szubsztituens hatásának megállapításában. Az első rész áttekintést nyújt a modern kvantumkémia alapelveiről és megpróbálja az e területen kevés háttértudással rendelkezőket megismertetni a publikációkban gyakran előforduló szakkifejezésekkel és értelmükkel. Bemutatja a kémiában ma használatos legfontosabb modellek elméleti alapját, alkalmazhatóságát, és korlátait, és külön fejezetet szentel a csoportelméletnek.A második rész az elvek alkalmazásával foglalkozik, és példákon mutatja be a fontos mennyiségek és tulajdonságok kiszámítását.>

A közlekedés tantárgycsoport oktatásának módszertana

BME Tanárképző Központ, dr. Nagy Tamás

A külkereskedelem lebonyolítása

Edutus Főiskola, Fesselné Harsányi Marietta

Leírás: A külkereskedelem technikájának ismerete birtokában a hallgatók export és import esettanulmányokat fognak feldolgozni. Középpontba kerülnek a külkereskedelemben használatos okmányok (számla, fuvarlevelek, származási bizonyítvány, vámokmányok, fizetési okmányok) és az importkalkuláció.

A lineáris algebra párhuzamos módszerei

Eötvös Loránd Tudományegyetem, Informatikai Kar, Hegedűs Csaba

E jegyzetben a párhuzamosíthatóság szempontjából tekintjük a lineáris algebrai módszereket. A párhuzamos architektúrák és párhuzamos programozás csak annyira kerül elő, amennyire szükség van rá.

 2   3   4   5   6   7   8   9   10 
Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
TÁMOP 4.2.5.B Tudományos és felsőoktatási tartalmak központi elektronikus közzétételének biztosítása