Ugrás a tartalomhoz
Refine results
148 hits

"Otthon, édes otthon... - az aranysakál hazai története az elmúlt évtizedekben" - Konferencia összefoglaló

Szent István Egyetem Vadvilág Megőrzési Intézet, Szent István Egyetem

A TAMOP 4.2.2.B-10/1-2010-0011 azonosítószámú pályázat támogatásával létrejött konferencia kiadványa

A bioetanol és a második generációs biohajtóanyagok

Debreceni Egyetem, Bai Attila

A tanayag a biotenal előállításának technológiai megoldásait, előnyeit és hátrányait foglalja össze. Bioenergetikai mérnök MSc szak tananyagfejlesztése a TÁMOP-4.1.2.A/1-11-/1-2011-0085 sz. projekt keretében.

A biomassza alkalmazásának ökonómiai kérdései

Debreceni Egyetem, Juhász Csaba, Szőllősi Nikolett

A tananyag a biomassza termesztés fontosabb gazdasági hátterét, illetve politikai kérdéseit tekinti át. Bioenergetikai mérnök MSc szak tananyagfejlesztése a TÁMOP-4.1.2.A/1-11-/1-2011-0085 sz. projekt keretében.

A háziállatok funkcionális anatómiája

Mezőgazda Kiadó, Fehér György

A háziállatok funkcionális anatómiája

A kukorica csíkos mozaik vírus (MDMV) okozta stressz hatásának vizsgálata csemegekukoricáknál S-metilmetionin előkezelése esetén

ELTE TTK, Ludmerszki Edit

A kutatás a TÁMOP 4.2.4.A/1-11-1-2012-0001 azonosító számú Nemzeti Kiválóság Program – Hazai hallgatói, illetve kutatói személyi támogatást biztosító rendszer kidolgozása és működtetése országos program című kiemelt projekt keretében zajlott. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A ló takarmányozása

Kaposvári rgyetem, Szabó Csaba

Oktatási segédlet az Állattenyésztő mérnöki, valamint a Takarmányozási és takarmánybiztonsági mérnöki (MSc) mesterszak hallgatói számára

A mezőgazdasági termelés gyakorlatának alapismeretei

Szaktudás Kiadó Ház, Dr. Hajós László

Az utóbbi több mint fél évszázad alatt a magyar mezőgazdaság szerkezete, tulajdonviszonyai és üzemi struktúrája többször is és igen lényeges mértékben megváltozott. Sajnálatos módon ezeket a nagyléptékű változásokat nem a gazdasági fejlődés határozta meg döntő mértékben, hanem a politikai meggondolások által kikényszerített lépések.

A som és a homoktövis mikroszaporítása

Szolnoki Főiskola, Baranyi Andrea

Kísérleteinkben sikerült megoldani a som és a homoktövis hajtáscsúcs kultúrából történő in vitro szaporításának egyes lépéseit. Az alkalmazott táptalajok az egyes növényeknél nagyon eltérőek voltak (DCR, BTM) az alkalmazott hormonszint tekintetében a BAP bizonyult megfelelőnek. A kultúrák indítását, felszaporítását sikerült megoldanunk, jelenleg a gyökereztetési kísérletek folynak.

A takarmányértékelés alapjai

Kaposvári Egyetem, Szabó Csaba;, Halas Veronika

Oktatási segédlet az Állattenyésztő mérnöki, valamint a Takarmányozási és takarmánybiztonsági mérnöki (MSc) mesterszak hallgatói számára

 1   2   3   4   5   6   7   8 
Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
TÁMOP 4.2.5.B Tudományos és felsőoktatási tartalmak központi elektronikus közzétételének biztosítása