Ugrás a tartalomhoz
Refine results
16 hits

Rózsakoszorú

Balassi Kiadó, Gyöngyösi István (1629-1704), Jankovics József (1949-), ELTE Eötvös József Collégiumának régi magyar irodalmi szakszemináriuma (Fisli Éva, Miklós Ágnes Kata, Ruttkay Veronika, Szakács Emese, Szlukovényi Kata)

A 17. század egyik legjelentősebb költőjének, Gyöngyösi Istvánnak Rózsakoszorú című verses „rózsafüzére” a Régi Magyar Könyvtár. Források sorozat 12. köteteként, Jankovics József (és az ELTE Eötvös József Collégiumának régi magyar irodalmi szakszemináriuma hallgatói) kiadásában, jegyzeteivel és utószavával jelent meg (2002, Balassi Kiadó), kritikai kiadás jelleggel. A jelen elektronikus kiadás e kötet digitalizált változata.

Thököly Imre és Zrínyi Ilona házassága – Palinódia

Balassi Kiadó, Gyöngyösi István (1629-1704), Jankovics József (1949-), Nyerges Judit (1947-),

A 17. század egyik legjelentősebb költőjének, Gyöngyösi Istvánnak versei a Régi Magyar Könyvtár. Források sorozat 11. köteteként, Jankovics József (és munkatársa) kiadásában, jegyzeteivel és utószavával jelentek meg (2000, Balassi Kiadó), kritikai kiadás jelleggel. Ez az elektronikus kiadás a Thököly Imre és Zrínyi Ilona házassága és a Palinódia című műveket tartalmazó kötet digitalizált változata.

Toth István költői művei

Balassi Kiadó, Toth István (1710 k.–?), Orlovszky Géza (1960–)

Ez az elektronikus kiadás a Régi Magyar Költők Tára XVIII. századi sorozatának 4. köteteként napvilágot látott kritikai kiadás (Balassi Kiadó, 2001) digitalizált változata.

Zrínyi Miklós válogatott levelei

Balassi Kiadó, Zrínyi Miklós (1620-1664), Bene Sándor (1964-), Hausner Gábor (1960-)

A 17. század egyik legnagyobb formátumú alakjának, Zrínyi Miklósnak levelei és iratai a magyar irodalom-, had- és művelődéstörténet fontos forrásai. A jelen elektronikus kiadás a Bene Sándor és Hausner Gábor által sajtó alá rendezett, a Régi Magyar Könyvtár. Források sorozat 6. köteteként megjelent válogatás (1997, Balassi Kiadó) digitalizált változata.

Árgirus históriája - Internetes kritikai kiadás

Gépeskönyv, Gergei Albert, Parádi Andrea, Elek Márton

A kiadás az internet lehetőségeit kiaknázva nyújtja a magyar irodalom egyik legrejtélyesebb, legnehezebben megközelíthető alkotásának sokszempontú feldolgozását.

Ódák Horátz' mértékeinn, 1807

Balassi Kiadó, Vályi Nagy Ferenc (1765–1820), Sobor András (1966–)

Ez az elektronikus kiadás a Régi Magyar Költők Tára XVIII. századi sorozatának 3. köteteként napvilágot látott kritikai kiadás (Balassi Kiadó, 1999) digitalizált változata.

 1   2 
Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
TÁMOP 4.2.5.B Tudományos és felsőoktatási tartalmak központi elektronikus közzétételének biztosítása