Ugrás a tartalomhoz
Refine results
3 hits

A fair trade termékek szerepe a magyar kiskereskedelemben

Szolnoki Főiskola, Csapó Ildikó

A méltányos kereskedelmet többféleképpen is értelmezhetjük, de a közgazdaságtani jelentése, nem hagyományos kereskedelemi forma. A méltányos kereskedelem, azaz a fair trade a nemzetközi árucsere szokásos értelmezésétől eltérő kereskedelmi partnerséget jelent. Az igazi fő célja a hátrányos helyzetű termelők részére biztosított hosszú távú, kiszámítható és fenntartható fejlődést biztosítása előnyösebb kereskedelmi feltételekkel és a fejlett északi országokban a méltányos kereskedelemből származó termékek bevezetése a kereskedelem vérkeringésébe. A kereskedelem akkor válik méltányossá, ha megakadályozza az emberi- és természeti erőforrások pusztítását és kizsákmányolását, ennek érdekében szabványváltozásokat ér el és nem szeretné megváltoztatni a hagyományos nemzetközi kereskedelem struktúráját. A méltányos kereskedelem egy olyan szemlélete a kereskedelmi tevékenységnek, amely a termelő szükségleteit helyezi előtérbe, egy újfajta termelő-kereskedő közötti megállapodás segítségével.

Az Európai Unió szókincse angol nyelven

Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar (KRE BTK), Bánhegyi Mátyás

A tananyag témája Nemzetközi kommunikáció ezen belül: Az Európai Unió szókincse angol nyelven A tananyag az INFORMÁCIÓ TUDÁS ÉRVÉNYESÜLÉS - Informatikai és digitális kommunikációs kompetenciafejlesztés a komplex innováció szolgálatában (TÁMOP-4.1.2.A/1-11/1-2011-0091) projekt keretében készült.A tananyagot lektorálta: Mile Andrew.

Az Európai Unió szókincse francia nyelven

Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar (KRE BTK), Kovács Krisztina

A tananyag témája Nemzetközi kommunikáció ezen belül: Az Európai Unió szókincse francia nyelven A tananyag az INFORMÁCIÓ TUDÁS ÉRVÉNYESÜLÉS - Informatikai és digitális kommunikációs kompetenciafejlesztés a komplex innováció szolgálatában (TÁMOP-4.1.2.A/1-11/1-2011-0091) projekt keretében készült.A tananyagot lektorálta: Mile Andrew.

Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
TÁMOP 4.2.5.B Tudományos és felsőoktatási tartalmak központi elektronikus közzétételének biztosítása