Ugrás a tartalomhoz
Refine results
165 hits

1., Nagyméretarányú térképi alapfogalmak, térképkészítési technológiák

Nyugat-magyarországi Egyetem, Dr. Vincze László

Kivonat: Ez a modul a nagyméretarányú térképezés alapfogalmait foglalja össze. Célja, hogy a későbbiekben alkalmazott fogalmak, kifejezések már ismertek legyenek, ezáltal az újabb ismeretek gondtalanul elsajátíthatók lesznek.

Birtoktervezési és rendezési ismeretek 3., KÉT ÉVTIZED BIRTOKRENDEZÉSI TAPASZTALATAI

Nyugat-magyarországi Egyetem, Mizseiné Dr. Nyiri Judit

A 3. modul ismerteti a TAMA 1 Projekt fogalmi rendszerét, tartalmát, célját és szervezeti felépítését. Bemutatja, szemlélteti, hogy miért nem lehet hazánkban a német területrendezési modellt alkalmazni. Bemutatjuk a birtokrendezés, vidékfejlesztés kapcsolatrendszerét is figyelembe vevő TAMA 2 projektet.

Mérnökgeodézia 3., Mérnökgeodéziai vízszintes alapponthálózatok.

Nyugat-magyarországi Egyetem, Dr. Ágfalvi Mihály

Ebben a modulban a mérnökgeodéziai munkák vízszintes alalapponthálózatainak a létesítésével, pontossági követelményeivel, foglalkozunk. Megismerjük a különböző célú és kialakítású hálózatok kitűzésének, meghatározásának a módját.

Nagyméretarányú térképezés 10., A földmérési és térképészeti tevékenység általános feltételei

Nyugat-magyarországi Egyetem, Dr. Vincze László

A modul a földmérési és térképészeti tevékenységgel kapcsolatos általános ismereteket foglalja össze a vonatkozó és érvénes jogszabályok alapján. Meg kell azonban jegyezni, hogy e jogszabályok módosítások előtt állnak és ha nem is gyökeresen, de szövegszerűen bizonyos változások várhatóak ezek következtében a módosulás után.

Térbeli döntéselőkészítés 2., Projekttervezés

Nyugat-magyarországi Egyetem, Márkus Béla

A térbeli döntések megalapozása egyrészt fontos térinformatikai, műszaki feladat, de a feladat szorosan ágyazódik az érintett projekt menedzsmentjébe. A projekt sikerének egyik kulcsa a megfelelő előkészítés. Fontos, hogy az alapos helyzetelemzés után, a tervezés és a végrehajtás is előre átgondolt és megtervezett folyamat legyen. A modul alapvető célja, hogy a projekttervezés folyamatát ismertesse, bemutassa azokat az eszközöket, amelyek előkészítik és nagyban segítik a sikeres megvalósítást.

Térbeli döntéselőkészítés 3., A projekt végrehajtása

Nyugat-magyarországi Egyetem, Márkus Béla

A projektciklus szakaszai közül a projektötlet megfogalmazásával, elemzéssel, és a tervezéssel az előző modulban foglalkoztunk. A projekt végrehajtása, megvalósítása, nyomon követése, és lezárása kapcsán felmerülő teendők ismertetése ennek a modulnak a feladata. A projekt végrehajtásához kapcsolódva szó esik a projekt irányításával, az előrehaladás ellenőrzésével, a kommunikációval, és a minőség ellenőrzésével kapcsolatos teendőkről. A modul végén röviden foglalkozunk a projekt lezárásának tennivalóival.

Alkalmazott távérzékelés

Károly Róbert Főiskola, Dr. Burai Péter

A könyv célja a különböző távérzékelési technológiák gyakorlati alkalmazási lehetőségeinek bemutatása. A tananyag a távérzékelés elméleti alapjainak rövid bemutatása után a különböző típusú távérzékelő rendszereket és az adatfeldolgozás módszertanát ismerteti. A tananyag elsősorban a mezőgazdasági-, erdészeti- és környezetvédelmi alkalmazásokat mutatja be.

Application Development in Web Mapping 1., Web Technologies and Geospatial Standards

Nyugat-magyarországi Egyetem, Kottyán László

In AWD Module 1 an overview is given about the client/server architecture of Web, some highlighted technologies and the OGC standards.

Application Development in Web Mapping 2., Spatial Data Storage

Nyugat-magyarországi Egyetem, Kottyán László

In this module we will take a look on spatial data storage possibilities in relational database using PostgreSQL database management system with PostGIS extension. We will also use OpenStreetMap as data source and Quantum GIS to display the results of spatial queries.

Application Development in Web Mapping 3., WMS/WFS Server

Nyugat-magyarországi Egyetem, Kottyán László

GeoServer allow users to share and edit geospatial data using several types of data sources and serving maps in a standard way. This Module gives an overview about GeoServer, OGC Web Map Service and Web Feature Service.

 1   2   3   4   5   6   7   8 
Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
TÁMOP 4.2.5.B Tudományos és felsőoktatási tartalmak központi elektronikus közzétételének biztosítása