Ugrás a tartalomhoz
Találatok pontosítása
5 találat

A hungarikumok jogi védelmének esszenciája, avagy értékeink felsőfokon

Károli Gáspár Református Egyetem, Állam- és Jogtudományi Kar, Belcsák Péter

A tanulmány a TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0006 - „A tehetséggondozás feltételeinek javítása a Károli Gáspár Református Egyetemen” c. pályázat keretében készült.

A közbeszerzés gyakorlata

Budapesti Corvinus Egyetem, Kirchhof Attila

A tananyag bemutatja a közbeszerzést meghatározó általános és speciális jogi kereteket, a szabályok gyakorlatban történő alkalmazásának technikáit. A tantárgy további célja a jogi gondolkodás alapjainak kialakítása, és a gyakorlati feladatmegoldások általi készség kialakítása.

A közügyek elméleti alapjai

Budapesti Corvinus Egyetem, Gulyás Gyula

A tananyag kategória- és problématörténeti kontextusban tárgyalja az állampolgár és a politikai közösség szempontjából releváns értékek és kérdéskörök egymáshoz való viszonyát.

Az Európai Unió gazdasági joga I. : A belső piac és a közös kereskedelempolitika

ELTE Eötvös Kiadó, Dienes-Oehm Egon, Erdős István, Király Miklós, Martonyi János, Somssich Réka, Szabados Tamás

A tisztelt Olvasó most az Európai Unió gazdasági jogát bemutató új generációs tankönyvsorozat első darabját tartja kezében, amely már teljes mértékben figyelembe veszi a 2009. december 1-jén hatályba lépett Lisszaboni Szerződés módosításait, valamint az Európai Unióról és az Európai Unió működéséről szóló szerződések hatályos rendelkezéseit. A munka minden eddiginél részletesebben elemzi a belső piac működését és az Európai Unió közös kereskedelempolitikáját, végig kiemelt figyelmet szentelve az Európai Unió Bírósága által kialakított joggyakorlat s különösen a magyar vonatkozású ügyek értékelésnek. Könyvünk elsősorban a joghallgatók felkészülésének igényeit tartja szem előtt, de mindenki haszonnal forgathatja, aki érdeklődik az integráció gazdasági lényegét megtestesítő szabályozás iránt.

Közpénzügyi sarkalatos törvények

MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont, Dr. Vincze Attila

A kutatás a TÁMOP 4.2.4.A/1-11-1-2012-0001 azonosító számú Nemzeti Kiválóság Program – Hazai hallgatói, illetve kutatói személyi támogatást biztosító rendszer kidolgozása és működtetése országos program című kiemelt projekt keretében zajlott. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
TÁMOP 4.2.5.B Tudományos és felsőoktatási tartalmak központi elektronikus közzétételének biztosítása