Ugrás a tartalomhoz
Találatok pontosítása
13598 találat

Matematika III. 2., Eseményalgebra

Nyugat-magyarországi Egyetem, Prof. Dr. Závoti József

Ez a modul az Eseményalgebra alapismereteit foglalja össze. A hallgatók elsajátítják az eseménytér fogalmait, megismerik az eseményekkel végezhető műveleteket, és jártasságot szereznek a Boole-algebra témakörében.

Matematika példatár 7., Lineáris algebra II.

Nyugat-magyarországi Egyetem, Szerző Csordásné Marton Melinda

A modul a vektortér axiómáinak, bevezetésével, majd az ehhez szorosan kapcsolódó fogalmak az altér, a generátorrendszer, bázis, dimenzió tárgyalásával kezdődik. Ezt követően megismerkedünk a lineáris transzformáció fogalmával, foglalkozunk a mátrixok sajátértékeivel és sajátvektoraival. Kitérünk a túlhatározott egyenletrendszerek megoldására, és ehhez kapcsolódva a lineáris regresszióra. Végül egy gyakorlati alkalmazást, a lineáris programozást ismerhetjük meg.

Modellek a geoinformatikában

Pécsi Tudományegyetem, Szatmári József

A Modellek a Geoinformatikában elméleti és gyakorlati oktatásához készített tananyag MSc képzésben résztvevő hallgatók számára.

Modellek a geoinformatikában

Pécsi Tudományegyetem, Szatmári József

A Modellek a Geoinformatikában elméleti és gyakorlati oktatásához készített tananyag MSc képzésben résztvevő hallgatók számára.

Mérnökgeodézia 3., Mérnökgeodéziai vízszintes alapponthálózatok.

Nyugat-magyarországi Egyetem, Dr. Ágfalvi Mihály

Ebben a modulban a mérnökgeodéziai munkák vízszintes alalapponthálózatainak a létesítésével, pontossági követelményeivel, foglalkozunk. Megismerjük a különböző célú és kialakítású hálózatok kitűzésének, meghatározásának a módját.

Nagyméretarányú térképezés 10., A földmérési és térképészeti tevékenység általános feltételei

Nyugat-magyarországi Egyetem, Dr. Vincze László

A modul a földmérési és térképészeti tevékenységgel kapcsolatos általános ismereteket foglalja össze a vonatkozó és érvénes jogszabályok alapján. Meg kell azonban jegyezni, hogy e jogszabályok módosítások előtt állnak és ha nem is gyökeresen, de szövegszerűen bizonyos változások várhatóak ezek következtében a módosulás után.

PROGRAMMING LANGUAGES

Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központ, István Juhász

The present book analyzes the features, concepts, philosophy, and computational models of high level programming languages. Specifically, it will focus on the particular elements of languages with a significant impact (FORTRAN, COBOL, PL/I, Pascal, Ada, C, Java, C#, Prolog).

Szentjóbi Szabó László összes költeményei

Balassi Kiadó, Szentjóbi Szabó László (1767–1795), Debreczeni Attila (1959–)

Ez az elektronikus kiadás a Régi Magyar Költők Tára XVIII. századi sorozatának 6. köteteként napvilágot látott kritikai kiadás (Balassi Kiadó, 2001) digitalizált változata.

The Istanbul Antiphonal About 1360 (Musicalia Danubiana 18.)

Magyar Tudományos Akadémia Zenetudományi Intézet

Térbeli döntéselőkészítés 2., Projekttervezés

Nyugat-magyarországi Egyetem, Márkus Béla

A térbeli döntések megalapozása egyrészt fontos térinformatikai, műszaki feladat, de a feladat szorosan ágyazódik az érintett projekt menedzsmentjébe. A projekt sikerének egyik kulcsa a megfelelő előkészítés. Fontos, hogy az alapos helyzetelemzés után, a tervezés és a végrehajtás is előre átgondolt és megtervezett folyamat legyen. A modul alapvető célja, hogy a projekttervezés folyamatát ismertesse, bemutassa azokat az eszközöket, amelyek előkészítik és nagyban segítik a sikeres megvalósítást.

 1   2   3   4   5   6   7   8 
Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
TÁMOP 4.2.5.B Tudományos és felsőoktatási tartalmak központi elektronikus közzétételének biztosítása