Ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2012

Elérhető a SciVerse e-book csomag

2012. szeptember 14.

2012 szeptemberétől hozzáférhetővé válik a felsőoktatás és részben a tudományos kutatóhelyek számára az Elsevier SciVerse 1192 darab e-könyvet tartalmazó e-book könyvtára. A jogosult intézmények számára az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. biztosítja a hozzáférést.

Digitális Tankönyvtár a Könyvfesztiválon

2012. április 19.

A mai napon kezdődő XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon mutatjuk be a nagyközönségnek a Kempelen Farkas Digitális Tankönyvtár (röviden: Tankönyvtár) új honlapját, amely európai uniós támogatással valósult meg. A Tankönyvtár munkatársai a könyvfesztivál 4-es standján játékkal is várják az érdeklődőket, a kérdésekre hibátlanul válaszoló versenyzők között 8 GB-os pen drive-okat sorsolunk ki.

Várjuk észrevételeiket az új portállal kapcsolatban

2012. április 16.

Az új portálon „Böngészés” fül alatti tudományterületenkénti csoportosítás segítségével találhatják meg a leggyorsabban a releváns tartalmakat, másrészt az intelligens keresőfelület használatával, amely igen gyorsan listázza azokat a dokumentumokat, amelyekben a keresett szó szerepel. A portál megújulásával párhuzamosan jelentős tartalomfejlesztés is történt, melynek során a Kempelen Farkas Digitális Tankönyvtár (vagy röviden: Tankönyvtár) állománya háromszorosára nőtt, és 2012 év végére megközelíti az 1200 címet.

Új külső, bővülő tartalom – Megújult a Digitális Tankönyvtár portál

Új külső, bővülő tartalom – Megújult a Digitális Tankönyvtár portál

2012. február 29.

2005 óta működik az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. Kempelen Farkas Digitális Tankönyvtára, amely magyar nyelvű egyetemi tankönyveket, egyetemi jegyzeteket, tanári kézikönyveket tesz hozzáférhetővé digitális formában. A honlap felhasználói immár megújult formában és folyamatosan bővülő tartalommal vehetik igénybe a www.tankonyvtar.hu nyújtotta szolgáltatásokat.

Küldetésnyilatkozat

2012. február 21.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. által 2005-ben életre hívott Kempelen Farkas Digitális Tankönyvtár (KFDT) célja, hogy a tankönyvek, szakkönyvek, folyóiratok digitális formában – az interneten keresztül – elérhetővé váljanak az érdeklődők számára.

 1   2 
Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
TÁMOP 4.2.5.B Tudományos és felsőoktatási tartalmak központi elektronikus közzétételének biztosítása