Ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2013

Tankönyvtár a Kutatók Éjszakáján

2013. szeptember 23.

Nem is lehetne jobb terepet találni a Digitális Tankönyvtár bemutatására, mint a szeptember 27-én megrendezésre kerülő Kutatók Éjszakáját. A rendezvény központi helyszínén, a Dürer Rendezvényházban délutántól egészen másnap hajnalig előadásokkal, kísérletekkel mutatkoznak be a legkülönfélébb tudományterületek.

Nyelvészeti e-Book könyvtár a Tankönyvtáron

2013. augusztus 8.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. TÁMOP-4.2.5-09/1-2010-0002 projektje révén mindenki számára elérhetővé vált a magyar nyelvterület egyik legjelentősebb bölcsészettudományi lexikon és egynyelvű szótárgyűjteménye, amely a Tinta Könyvkiadó gondozásában jelent meg nyomtatott és elektronikus formátumban. A szótárak, lexikonok, gyűjtemények, adatbázisok a védelmi idő teljes tartalma alatt a kutatók, oktatók, diákok és valamennyi érdeklődő számára rendelkezésre állnak.

Tankönyvtár az EFOTT-on

2013. június 24.

A Digitális Tankönyvtár újdonságaival az idei EFOTT-látogatók is megismerkedhetnek június 25-30. között. Az Educatio Nonprofit Kft. több projektjével is kitelepül a nyári fesztiválra, a Tankönyvtár és a többi program a Civil Téren várja az érdeklődőket.

Folyóirat archívum a ScienceDirecten

2013. május 27.

Már Magyarországon is számos felsőoktatási intézmény és nonprofit kutatóintézet hallgatói, oktatói és kutatói érhetik el a természettudományok, műszaki tudományok és orvostudomány legnagyobb elektronikus folyóirat archívumát, az Elsevier B.V. gondozásában megjelenő Journal Backfile Collections-t. Az adatbázist az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. szerezte be a TÁMOP-4.2.5-B-11/1-2011-0001 projekt keretében.

Tankönyvtár a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon

2013. április 17.

2013. április 18-21-én huszadik alkalommal kerül megrendezésre a nagysikerű Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál. A helyszín a Millenáris B-D épülete (1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20). A Digitális Tankönyvtár a Millenáris B épületében, a B8-as standon várja az érdeklődőket.

 1   2 
Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
TÁMOP 4.2.5.B Tudományos és felsőoktatási tartalmak központi elektronikus közzétételének biztosítása