Ugrás a tartalomhoz

A szőlő és a bortermelés története

Csoma Zsigmond (2012)

Eszterházy Károly Főiskola

A tananyag célja, hogy a hallgatók betekintést nyerhessenek a szőlő-és bortermesztés, borágazat évszázados történetébe a Kárpát-medence és peremterületei, valamintMagyarország területén. A lecke elsajátítása során a hallgató megismer azokat a technológiákat, éshatásokat, melyek a hazai szőlő- és bortermelést jelentősen befolyásolták és meghatározták. Ez alecke nem csak művelési ág történetét jelenti, hanem az életet, a megmaradást, egy nép illetvenépcsoportok történetét is

Tartalomjegyzék

Letölthető anyagok
A szőlő és a bortermelés története
DC metaadatok
Cím:
A szőlő és a bortermelés története
Szerzők:
Csoma Zsigmond
Kiadó:
Eszterházy Károly Főiskola
Dátum
2012.08.31.
Források:
eredeti információforrás
Nyelv
Magyar
Tárgyszavak
magyarországi borkultúra, szőlőtermelés, bormárkák, bortörténelem
Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
Elektronikus tartalomfejlesztés és szolgáltatás a kutatásban és felsőoktatásban
TÁMOP 4.2.5.B Tudományos és felsőoktatási tartalmak központi elektronikus közzétételének biztosítása