Ugrás a tartalomhoz

Fotointerpretáció és távérzékelés 4., A távérzékelt felvételek kiértékelése

Verőné Wojtaszek Malgorzata (2010)

Nyugat-magyarországi Egyetem

Fotointerpretáció és távérzékelés 4.

Fotointerpretáció és távérzékelés 4.

A távérzékelt felvételek kiértékelése

Verőné Wojtaszek , Malgorzata

Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kar

Büttner , György

Lektor  

Ez a modul a TÁMOP - 4.1.2-08/1/A-2009-0027 „Tananyagfejlesztéssel a GEO-ért” projekt keretében készült. A projektet az Európai Unió és a Magyar Állam 44 706 488 Ft összegben támogatta.

v 1.0

Jelen szellemi terméket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény védi. Egészének vagy részeinek másolása, felhasználás kizárólag a szerző írásos engedélyével lehetséges.

2010

Kivonat

A távérzékelés fogalmába nemcsak az adatgyűjtés, de az adatok kiértékelése is beletartozik. A modul azokat az alapmódszereket, eljárásokat mutatja be, amelyek a képtartalomból a tematikus információ kinyerése és az eredmények többnyire tematikus térkép formában történő megjelenítése céljából alkalmazhatók. A képkiértékelésre vonatkozó általános ismeretek összefoglalása mellett hangsúlyt fektetünk a vizuális interpretáció folyamatára, az interpretációs elemekre és a tematikus adatok kinyerése során alkalmazott technikákra. A tárgyalt eljárások elméletét gyakorlati példákon mutatjuk be. A képelemzés során fellépő problémákkal és azok megoldási lehetőségeivel is foglalkozunk.