Ugrás a tartalomhoz

Fotointerpretáció és távérzékelés 7., A GIS és a távérzékelés

Verőné Wojtaszek Malgorzata (2010)

Nyugat-magyarországi Egyetem

Fotointerpretáció és távérzékelés 7.

Fotointerpretáció és távérzékelés 7.

A GIS és a távérzékelés

Verőné Wojtaszek , Malgorzata

Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kar

Büttner , György

Lektor  

Ez a modul a TÁMOP - 4.1.2-08/1/A-2009-0027 „Tananyagfejlesztéssel a GEO-ért” projekt keretében készült. A projektet az Európai Unió és a Magyar Állam 44 706 488 Ft összegben támogatta.

v 1.0

Jelen szellemi terméket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény védi. Egészének vagy részeinek másolása, felhasználás kizárólag a szerző írásos engedélyével lehetséges.

2010

Kivonat

A modul tananyaga a távérzékelés és a térinformatika kapcsolatát emeli ki, így nem tartalmazza a térinformatikai alapismereteket (a térinformatika ismertetése külön jegyzet keretében történik). A modul a térinformatikai rendszert úgy közelíti meg, mint egy eszköztárat, amely jól használható a térhez kötött adatok kezelésében. A modul második részében hazai és nemzetközi projektek eredményei alapján bemutatjuk a távérzékelést, mint elsődleges adatforrást egy adatbázis előállításához és a meglévő adatok felújításához. Bemutatjuk továbbá a távérzékelésből származtatott adatok integrálását a térinformatikai rendszerbe. A felsorolt projektek jellemzése során ismertetésre kerülnek a projekt céljai, a felhasznált adatok és az adatbázis előállításához alkalmazott módszerek, valamint az eredmények alkalmazásának a lehetőségei.