Ugrás a tartalomhoz

Mérnökgeodézia 1., A szakterület kialakulása, fogalma, tartalma. A beruházások geodéziai munkáinak általános áttekintés.

Dr. Ágfalvi Mihály (2010)

Nyugat-magyarországi Egyetem

Mérnökgeodézia 1.

Mérnökgeodézia 1.

A szakterület kialakulása, fogalma, tartalma. A beruházások geodéziai munkáinak általános áttekintés.

Dr. Ágfalvi, Mihály

Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kar

Dr. Ottófi , Rudolf

Lektor 

Ez a modul a TÁMOP - 4.1.2-08/1/A-2009-0027 „Tananyagfejlesztéssel a GEO-ért” projekt keretében készült. A projektet az Európai Unió és a Magyar Állam 44 706 488 Ft összegben támogatta.

v 1.0

Jelen szellemi terméket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény védi. Egészének vagy részeinek másolása, felhasználás kizárólag a szerző írásos engedélyével lehetséges.

2010

Kivonat

Ez a modul a Mérnökgeodézia tantárgy első fejezete. Ebben a részben először a szakterület kialakulásának történetét mutatjuk be. Azok a mérnöki létesítmények, amelyek megvalósításuk során a geodézia közreműködését igénylik, rendszerint egy beruházás, vagy szűkítve egy kissé a fogalmat, egy építési beruházás keretében jönnek létre. Célszerű tehát, hogy megismerjük az építési beruházás fogalmát, az építési beruházás megvalósításának folyamatát is. Meg kell ismerni azt a környezetet, amiben dolgozni fogunk, s ebben hol a geodézia helye, mi a szerepe.