Ugrás a tartalomhoz

Mérnökgeodézia 2., 2. A mérnöki létesítmények telepítése, tervezése, építése során megoldandó geodéziai feladatok összefoglaló áttekintése

Dr. Ágfalvi Mihály (2010)

Nyugat-magyarországi Egyetem

Mérnökgeodézia 2.

Mérnökgeodézia 2.

A mérnöki létesítmények telepítése, tervezése, építése során megoldandó geodéziai feladatok összefoglaló áttekintése

Dr. Ágfalvi, Mihály

Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kar

Dr. Ottófi , Rudolf

Lektor 

Ez a modul a TÁMOP - 4.1.2-08/1/A-2009-0027 „Tananyagfejlesztéssel a GEO-ért” projekt keretében készült. A projektet az Európai Unió és a Magyar Állam 44 706 488 Ft összegben támogatta.

v 1.0

Jelen szellemi terméket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény védi. Egészének vagy részeinek másolása, felhasználás kizárólag a szerző írásos engedélyével lehetséges.

2010

Kivonat

Ebben a modulban részletesebben bemutatjuk az építési beruházások során végzendő geodéziai munkákat. Az előző modul ismereteire építve sorra vesszük az építési beruházás egyes időszakainak legfontosabb tennivalóit. A modulból először megismerhetik a tervezést segítő geodéziai jellegű munkarészeket: térképeket, helyszínrajzok, vázlatok készítésének munkafolyamatát az adatgyűjtéstől a munkarészek szerkesztésig. Áttekintjük a kivitelezés időszakához tartozó geodéziai munkákat, majd az átadás és üzemeltetés időszakainak a geodéziai feladatait foglaljuk össze röviden.