Ugrás a tartalomhoz

Állati termékek táplálkozás-élettani szerepe

Dublecz Károly (2011)

Pannon Egyetem

10. fejezet - Az állati termékek fogyasztásának várható alakulása

10. fejezet - Az állati termékek fogyasztásának várható alakulása

Annak ellenére, hogy a húsfogyasztásnak számos etikai, környezetvédelmi és egészségügyi kockázatát vetették fel, az elkövetkező 20 évben és azt követően is várhatóan folyamatosan növekszik majd a világ lakosságának húsigénye. A fejlett országok lakosságára vonatkozóan szerény mértékű, 0,2%-os éves növekedés prognosztizálható. A fejlődő országokban ugyanakkor ez az érték várhatóan 1,6% lesz. Vannak bizonyos előrejelzések az egyes állatfajokkal kapcsolatosan is, pl. a sertéshús iránti igény a fejlett országokban várhatóan kisebb mértékben növekszik majd, mint a baromfihús fogyasztás.