Ugrás a tartalomhoz

A takarmányozás alapjai

Bokori József, Gundel János, Herold István, Kakuk Tibor, Kovács Gábor, Mézes Miklós, Schmidt János, Szigeti Gábor, Vincze László

Mezőgazda Kiadó

11. fejezet - Felhasznált fontosabb forrásmunkák

11. fejezet - Felhasznált fontosabb forrásmunkák

AFRC: Nutritive Requirements of Ruminant Animals. Protein Nutrition Abstr. and Reviews, Series B 62, 12. CAB, 1992.

AFRC: Energy and Protein Requirements of Ruminants. CAB International, Wallingford, 1993.

Agricultural Research Council.: The Nutrient Requirements of Ruminant Livestock 2nd Ed. Commonwealth Agricultural Bureax, 1980.

Allan, C. B.–Lacourciere, G. M.–Stadtman, T. C.: Responsiveness of selenoproteins to dietary selenium. Annu. Rev. Nutr. 19. 1–16., 1999.

Baintner K.: Gazdasági állatok takarmányozása, 2. kiadás 1–3. kötet. Mezőgazdasági Kiadó, Budapest, 1967.

Becker, M.–Nehring, K.: Handbuch der Futtermittel, 1–3. Band. P. Parey, Hamburg-Berlin, 1965. 1967.

Cunnane, S. C.: Zinc: Clinical and biochemical significance. CRC Press, Boca Raton, 1988.

Deák T.–Farkas J.–Incze K.: Konzerv-, hús- és hűtőipari mikrobiológia. Mezőgazdasági Kiadó, Budapest, 1980.

DLG: Futterwerttabellen-Wiederkäuer, DLG-Verlag, Frankfurt, 1997.

DLG: Futterwerttabellen-Schweine. DLG-Verlag, Frankfurt.

Elődi P.: Biokémia. Akadémiai Kiadó, Budapest, 1981.

Energy und Nährstoffbedarf landwirtschaftliche Nutztiere, Nr. 3.: Milchkühe und Aufzuchtrinder, Ausschuss für Bedarfsnormen der Gesellschaft für Ernährungsphysiologie der Haustiere, 1986.

Futtermitteltabellenwerk-VEB Deutscher Landwirtschaftsverlag, Berlin, 1972.

Gebhardt, G. (szerk.): Tierernährung. D. Landwirtschaftsverlag, Berlin, 1981.

Hoffmann, M. (szerk.): Tierfütterung. D. Landwirtschaftsverlag, Berlin, 1983.

Howell, J. M.–Gawthorne, J. M.: Copper in animals and man. Vol. 1., CRC Press, Boca Raton, 1987.

Husvéth F. (szerk.): Gazdasági állatok élettana az anatómia alapjaival. Mezőgazda Kiadó, 2000.

Hvelplund, T.–Madsen, J.: A Study of the Quantitative Nitrogen Metabolism in the Gastrointestinal Tract, and the Resultant New Protein Evaluation System for Ruminants. The AAT-PBV System. The Royal Veterinary and Agricultural University, Copenhagen, 1990.

INRA: Ruminant Nutrition. Ed. Jarrige, R., Paris, John Libbez, 1989.

Jeroch, H.–Flachowsky, G.–Weissbach, F.: Futtermittelkunde. Gustav Fischer Verlag, 1993.

Kakuk T.–Schmidt J.: Takarmányozástan, Mezőgazdasági Kiadó, Budapest, 1988.

Karsai F. (szerk.): Állatorvosi kórélettan. Mezőgazdasági Kiadó, Budapest, 1982.

Kirchgessner, M.: Tierernährung. 6. Aufl. DLG-Verlag, Frankfurt, 1985.

Kolb, E. (szerk.): Lehrbuch der Physiologie der Haustiere. Band I. II. Fischer Verlag, Jena, 1980.

Lukaski, H. C.: Chromium as a supplement. Annu. Rev. Nutr. 19. 279-302., 1999.

Magyar Takarmánykódex: FM-MMI kiadvány, Mezőgazdasági Kiadó Vállalat, 1990.

McDonald, P.: The biochemistry of silage. John Wiley and Sons, New York, 1981.

McDonald, P.–Edwards, R. A.–Greenhalgh, J. F.: Animal nutrition. 4th Ed. Longman, London–New York, 1990.

MÉM Műszaki Irányelv: A szarvasmarha táplálóanyag-szükséglete MSZH, Budapest, 1989.

MÉM Műszaki Irányelv: A juh táplálóanyag-szükséglete MSZH, Budapest, 1989.

National Research Council: Nutrient Requirements of Dairy Cattle 5th Ed. National Academy Press, Washington, D. C., 1978.

National Research Council: Nutrient Requirements of Beef Cattle 6th Ed. National Academy Press, Washington, D. C., 1984.

National Research Council: Ruminant Nitrogen Usage. National Academy Press, Washington, D.C., 1985.

National Research Council: Nutrient Requirements of Sheep 6th Ed. National Academy Press, Washington, D. C., 1985.

National Research Council: Nutrient Requirements of Beef Cattle 7th Ed. National Academy Press, Washington, D. C., 1996.

Nehring, K.: Lehrbuch der Tierernährung und Futtermittelkunde, 9. Aufl. Neuman Verlag, Radebeul, 1972.

O’Dell, B. L.–Sunde, R. A. (eds.): Handbook of nutritionally essential mineral elements. M. Decker, New York, 1997.

Ørskov, E. R.: Protein nutrition in ruminants, Academic Press, London, 1987.

Pond, W. G.–Church, D. C.–Pond, K. R.: Basic animal nutrition and feeding. John Viley and Sons, New York, 1994.

Robert, R.–McEllhiney (ed.): Feed manufacturing technology. American Feed Industry Association, Arlington, 1994.

Schmidt J.: Gazdasági állataink takarmányozása. Mezőgazda Kiadó, 1995.

Schmidt J.–Várhegyi J.-né–Várhegyi J.–Túriné Cenkvári É.: A kérődzők takarmányainak energia- és fehérjeértékelése. Mezőgazda Kiadó, 2000.

Szabó S. A.– Régusné Mőcsényi Á.–Győri D.: Mikroelemek a mezőgazdaságban III. Toxikus mikroelemek. Akadémiai Kiadó, Budapest, 1994.

Underwood, E. J.: Trace elements in human and animal nutrition. 4th Ed., Academic Press, New York, 1977.

Van Es, A. J. H.–Vermorel, M.–Bickel, H.: Livestock Prod. Sci. 5. 1978.

Van Soest, P. J.–Robertson: A laboratory manual for animal science. Cornell University, 1985.

Woolford, M. K.: The silage fermentation. Marcel Dekker, New York, 1984.