Ugrás a tartalomhoz
Belépés
Információ
Kapcsolat
English
A-
A
A+
Kezdőoldal
Hírek
Böngészés
Főoldal
> TAMOP 4.2.5 Pályázat könyvei >
Könyvek
>
Alkalmazott tudományok
>
Vegyipar
>
Élelmiszeripar
>
Bor. Borászat
Borászati kémia
Kállay Miklós
Mezőgazda Kiadó
Tweet
Beágyazás
Tartalomjegyzék
Borászati kémia
ELŐSZÓ
A SZŐLŐ ÉRÉSÉNEK BIOKÉMIÁJA
A szőlőbogyó növekedése, érése, túlérése
A szőlőfürt szerkezete és összetétele
A MUST KÉMIAI ÖSSZETÉTELE
Szénhidrátok
Szerves savak
Ásványi alkotórészek
Nitrogéntartalmú anyagok
Viaszok, olajok, zsírok
Polifenolok, színanyagok
A szőlő és a must aromaanyagai
Vitaminok és enzimek
Egyéb alkotórészek
A pH-érték
Hamutartalom, hamualkalitás
Extrakttartalom
Redoxpotenciál, rH-érték
AZ ERJEDÉS BIOKÉMIÁJA
Az erjedés feltételei szubsztrátok, ásványi anyagok, enzimek
Az alkoholos erjedés
Másodlagos (szekunder) termékek keletkezése
A BOR KÉMIAI ÖSSZETÉTELE
Alkoholok
Cukrok
Szerves savak
A bor fenolos alkotórészei
Nitrogéntartalmú anyagok
Pektinek és poliszacharidok
A bor aromaanyagai
Ásványi anyagok
Vitaminok
Extrakttartalom
A BOR FEJLŐDÉSÉNEK KÉMIÁJA
Oxidációs-redukciós jelenségek a borokban
A bor oxidációjának mechanizmusa
A bor redoxrendszerei
A bor tárolása, érése során képződő aromaanyagok
Érési elméletek, az oxigén szerepe
Kolloid jelenségek a borokban
Zavarosodások, kicsapódások a borban
Letölthető anyagok
DC metaadatok
Cím:
Borászati kémia
Szerzők:
Kállay Miklós
Kiadó:
Mezőgazda Kiadó
Azonosító:
http://mezogazdakiado.hu/
Források:
ISBN 978-963-286-572-0
Nyelv
Magyar
Terület:
2010, Magyarország