Ugrás a tartalomhoz

Fizikai kislexikon

Patkós András (2007)

Typotex Elektronikus Kiadó Kft.

5. függelék. Hasznos web-oldalak

5. függelék. Hasznos web-oldalak

AAAS http://www.sciencemag.org A Science magazin, az American Association for the Advancement of Science lapja.

American Institute of Physics http://www.aip.org Óriási honlap, amely a fizika legújabb eredményeit tartalmazza (Physics News Update), konferenciaanyagok, fizikai folyóiratok, újságok, magazinok és egyéb források cikkeit kivonatolva.

CERN http://www. cern.ch A CERN (Európai Részecskefizikai Laboratórium) hivatalos honlapja.

Fermilab http://www.final.gov A Fermi National Accelerator Laboratory hivatalos honlapja.

Institute of Physics http://www.iop.org Az Institute of Physics honlapja. Számos szabadon hozzáférhető online szolgáltatást tartalmaz, például keresőprogramot és fizikai portálok címét.

IUPAC http://iupac.chemsoc.org/dhtml_home.html Az International Union of Pure and Applied Chemistry hivatalos honlapja. Ez a szervezet felelős a kémiai elemek elnevezéséért.

NASA http://www.nasa.gov/home Az American National Astronautics and Space Administration honlapja. A lap óriási mennyiségű adatot tartalmaz a Naprendszerről, illetve az űrkutatásról.

National Institute of Standards and Technology http://www.nist.gov Ez a lap részletes tájékoztatást ad a különböző egységekről és állandókról.

Nature Magazin Online http://www.nature.com Online hetilap, mely cikkeket, érdekességeket közöl. Hírt ad a legújabb tudományos eredményekről, s a fontos írásokat teljes terjedelemben mutatja be.

New Scientist http://www.newscientist.com Népszerűsítő cikkeket közöl és archivál a tudomány minden területéről.

Nobel Foundation http://www.nobel.se Az oldal – amellett, hogy az összes Nobel-díjast számon tartja – terjedelmes cikkeket közöl a díjazottaktól, valamint munkájuk jelentőségét is bemutatja.

Physical Sciences Resource Center http://psrc.aapt.org Ezt a lapot az American Physical Society működteti. Óriási mennyiségű, a fizikai tudományokkal, illetve a fizikai kutatásokkal kapcsolatos információt találhatunk itt.

Physics Central http://www.physicscentral.com Az American Association of Physics Teacher által működtetett oldal. A fizika szinte minden területét érintő cikkeket tartalmaz kereshető formában.

Scientific American http://www.sciam.com Tudománynépszerűsítő oldal, új keletű cikkekből ad válogatást.

Webelements http://www.webelements.com A Sheffield University által összeállított periódusos rendszer, mely a kémiai elemek és vegyületeik nagyon átfogó adatbázisához ad mutatókat.